Γενικά Δράσεις Εκπαιδευτικά προγράμματα

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των εργοστασίων Παπουτσάνης και Coca Cola 3E

Μαθητές/-τριες και των τριών τάξεων του Λυκείου μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης, στις εγκαταστάσεις δύο σημαντικών βιομηχανιών.

Αρχικά επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο Παπουτσάνης στη Ριτσώνα, όπου παρακολουθήσαμε όλα τα στάδια παραγωγής, αποθήκευσης και τυποποίησης των παραγόμενων προϊόντων. 

Σειρά είχε το εργοστάσιο της Coca Cola Mega Plant 3E στο Σχηματάρι, το μεγαλύτερο εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών στην Ελλάδα. Εκεί μας υποδέχθηκε ο Αραχωβίτης γενικός διευθυντής του εργοστασίου κ. Τάκης Καραπατούχας. Αφού μας παρουσίασε την εταιρεία και το εργοστάσιο, ξεναγηθήκαμε σε όλους τους τομείς του και στις πραγματικά νέας τεχνολογίας εγκαταστάσεις.

Τέλος, ακολούθησε συζήτηση με τον κ. Στάθη Γιαννέλο σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές στις ελληνικές βιομηχανίες. Μας μετέφερε τις εμπειρίες του από την 35χρονη επαγγελματική του πορεία στον χώρο και πυροδότησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. 

Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, στο γεύμα που μας παρέθεσαν σε εστιατόριο της Αράχωβας. 

Η επίσκεψη αυτή αναδεικνύει και πάλι πως, η άμεση επαφή με επαγγελματίες και επαγγελματικούς χώρους διαφόρων ειδικοτήτων κεντρίζει το ενδιαφέρον των μαθητών και μπορεί να τους βοηθήσει σημαντικά στη λήψη αποφάσεων στην μελλοντική επαγγελματική τους πορεία. 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τα παιδιά για την άριστη συνεργασία.

Οι συνοδοί καθηγητές 

Τσίρη Δήμητρα 

Σύρου Νένα 

Στούκης Γιώργος

didaktiki episkepsi 1
didaktiki episkepsi2
didaktiki episkepsi3